<p>Van den Oord geeft graag uitleg of toelichting op zijn werk.</p>

Van den Oord geeft graag uitleg of toelichting op zijn werk.

Eindelijk weer open voor publiek

Het Driels Museum opende zondag 6 september na zes maanden sluiting (vanwege corona) weer de deuren. In de achterliggende maanden hebben de vrijwilligers niet stil gezeten, want de entree en hal zijn op de schop gegaan.

Kerkdriel - Er is nu een flinke ruimte in de hal gecreëerd door de vliegtuigmotor te verplaatsen en vitrines te verwijderen. Aan een nieuwe permanente opstelling voor de motteburcht wordt nog gewerkt in samenwerking met Michiel de Graaf, die nauw betrokken is bij de opgravingen in de Duitse Weistraat en het onderzoek van de gevonden materialen. Een houten paal die ongeveer achthonderd jaar geleden diende als fundering voor de loopbrug van de burcht heeft al een definitieve plaats in de hal gekregen. In de afgelopen maanden is die paal door de vrijwilligers geconserveerd om te kunnen behouden voor de toekomst.

Op de openingsdag werd ook de expositie van Ad van den Oord geopend. De werken zijn veelzijdig met herkenbare dorps- en stadsgezichten van Driel en Den Bosch. Maar ook een stilleven met bloemen in een mand en een doek met een puttertje.

De expositie is nog lang genoeg te bezoeken, dus kom niet allemaal tegelijk. Je kunt vooraf bellen of het druk is op de tijd dat je wil komen. Tijdens de openingsuren, op zondag van 14.00 tot 17.00 uur en op maandag van 19.30 tot 22.30 uur, is het museum te bereiken op 0418- 551 160.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden