<p>In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.</p>

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Taalhuis Maasdriel komt in actie tegen laaggeletterdheid!

In gemeente Maasdriel is 13 tot 16 procent van de volwassen inwoners laaggeletterd. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar, minder zelfredzaam en minder sociaal actief vergeleken met geletterde mensen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 7 tot en met 13 september de Week van Lezen en Schrijven (voorheen Week van de Alfabetisering). Leerhuis Zaltbommel neemt ook dit jaar deel aan de themaweek.

Maasdriel - Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van Lezen en Schrijven aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren. Ook in gemeente Maasdriel zet het Taalhuis Maasdriel Leerhuis - een initiatief van de organisaties gemeente Maasdriel, Roc Rivor, Stichting Kompas, Welzijn Bommelerwaard, GGD Gelderland-Zuid, Koning Willem I College en de Bibliotheek Rivierenland - zich in om extra aandacht te schenken aan laaggeletterdheid. Dat doen ze het hele jaar door het organiseren van het Leerpunt en Taalplus en tijdens de Week van Lezen en Schrijven door leuke activiteiten aan te bieden.

Kom tijdens de Week van Lezen en Schrijven naar de bieb om mee te doen met een uitdagende taalquiz, te luisteren naar een speciale voorleespret, mee te doen met het Ouder-Kind café of gezellig een taalspelletje te spelen.

Een greep uit de activiteiten

Dinsdag 8 en donderdag 10 september:

Op dinsdag kan om 15.00 uur in Bibliotheek Kerkdriel meegespeeld worden met een uitdagende taalquiz. Deze quiz kan op donderdag om 14.30 uur in Bibliotheek Ammerzoden worden gespeeld.

Woensdag 9 september:

Om 14.30 uur is er in alle bibliotheken van de Bommelerwaard een voorleespret voor kinderen. Schuif lekker aan om te luisteren naar een mooi verhaal.

Er wordt nog meer georganiseerd. Kijk voor een overzicht en beschrijving van alle activiteiten in de Week van Lezen en Schrijven op de website www.bibliotheekrivierenland.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden