De Rossumse Dave van Hummel had zin in wat nieuws en besloot zich aan te melden voor de Mister Senior Netherlands. Zaterdag was de finale.
De Rossumse Dave van Hummel had zin in wat nieuws en besloot zich aan te melden voor de Mister Senior Netherlands. Zaterdag was de finale.

Rossum verwelkomt misterverkiezing

De verkiezing Mister Senior Netherlands en Mister International Netherlands stond voor de grand finale zaterdag op Rossumse bodem. Dit jaar geen groot theaterpodium, maar intiem, en niet minder feestelijk op het prachtige podium van dorpshuis De Parel in Rossum.

door Marielle Pelle

Rossum - “Deze verkiezing is geen vleeskeuring, maar het gaat over wie je bent als persoon”, vertelt de 43-jarige Dave van Hummel uit Rossum. Zelf is hij finalist voor de verkiezing Mister Senior Netherlands. “Als je ouder dan 30 bent, dan ben je in de modellenwereld al een senior”, vertelt Van Hummel. De Mister International Netherlands zijn allemaal onder de 30. De winnaar daarvan zal Nederland vertegenwoordigen op de verkiezing in Azië.

Iets nieuws
“Ik wilde wel eens iets nieuws doen. Ik vind de modellenwereld altijd enorm fascinerend, want mooi zijn kan iedereen met de juiste kapper en goede make-up. Ik was vooral benieuwd wat er nog meer bij kwam kijken om dit te bereiken. Ik bedacht me dat ik hier altijd wat van kan leren.” In het dagelijks leven werkt Van Hummel als inframedewerker bij een vervoersorganisatie en is één dag in de week buschauffeur om de feeling met de werkvloer te bewaren. Daarnaast is hij samen met zijn partner Patrick van Grinsven beheerder van het Rossumse dorpshuis.

Rossumse catwalk
Tijdens de grand finale moesten alle finalisten een pitch geven van 30 seconden waarin ze presenteren waarom hij de mister is. “Dat is niet mijn ding. Op advies heb ik het uitgeschreven en geoefend voor de spiegel, maar al hakkelend kwam ik aan twee minuten. Dus dat heb ik weer weggedaan. Ik ga daar gewoon staan en laat zien wie ik ben. Mijn bus kan ik niet meenemen, maar ik sta wel in het dorpshuis dat door ons is opgebouwd. Daarnaast laat ik zien dat ik trots ben op wie ik ben en wat ik heb bereikt.”

Finale
De finale is normaal in een theater, maar door corona werd hij al maanden uitgesteld en was het theater geen optie meer. Van Hummel bood hun dorpshuis aan als finale-locatie. De organisatie was enthousiast en het kleine dorpshuis werd omgebouwd naar een ‘misterwaardige’-catwalk.

“Door corona moesten een aantal kandidaten afhaken, omdat het met hun werk in onder andere de luchtvaart nu niet was te combineren. We zijn nog met twee Mister Senior-kandidaten. We zijn aan elkaar gewaagd en zijn beide mister-waardig.”

Uiteindelijk ontving de stralende Van Hummel zaterdagavond in zijn eigen dorpshuis de titel First Runner Up Mister Senior Netherlands en de subtitel Mister Social Media. “Ik ben trots op wat ik heb bereikt en dat ik dit event maar mooi naar Rossum heb kunnen halen! Met ondersteuning van mijn partner en dochter heb ik veel geleerd en dit bereikt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden