• Alles
  • (4)
    Bijeenkomst

Cursus kalligraferen voor ouderen

woensdag 1 april 10:00 t/m 12:30 uur

Voor ouderen die graag ambachtelijk en creatief bezig zijn...

Heb jij altijd al willen leren kalligraferen? Dan is deze cursus echt iets voor jou! In vijf lessen maak je kennis met het gotische handschrift en met het moderne handletteren. De cursus wordt begeleid door Helma Ouborg-de Jonge.

Kalligrafie en handletteren

Bij Kalligrafie denkt men vaak aan de mooie handschriften in oude boeken, van die pagina’s met versieringen en kleurige platen. In deze cursus leer je kennismaken met dit mooie handschrift (het Gotisch) bekend om zijn rechte hoekige vormen, gecombineerd met mooi versierde hoofdletters.

Een heel andere, moderne manier van kalligraferen is het handletteren. Iedereen kent het wel van de hedendaagse reclameborden en dergelijke. Dit gaan we in de laatste les oefenen.

In de les

Iedere les start met een instructie over de materialen en de te leren letters. Daarna gaat iedereen zelf aan de sla. Aan het einde van elke les krijg je ook een beetje huiswerk mee, zodat je thuis verder kunt oefenen. Het oefenmateriaal bestaat uit ruitjespapier en kalligrafeerstiften. Deze materialen gebruik je tijdens de lessen en zijn bij de cursus inbegrepen.

Wanneer?

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten. Deze staan gepland op 1, 8, 15, 22 en 29 april 2020 van 10:00 tot 12:30 uur. Wees er snel bij, want vol is vol!

Voor wie?

Je hoeft geen mooi handschrift te hebben. Een beetje geduld is wel handig! De cursus is speciaal samengesteld voor senioren.

Aanmelden

Aanmelden kan via: https://bit.ly/2vjDxaM

De kosten bedragen 12,50 voor de gehele cursus.

Wie is Helma

Helma Ouborg-de Jonge (1957) is kalligraaf en heeft het kalligraferen geleerd op de Pedagogische Academie, en later aangevuld met de opleidingen M.O.- Schrijven en Handschriftverbetering.

Vanaf 1994 geeft zij cursussen kalligraferen, eerst in eigen beheer en later ook bij diverse instellingen waaronder de Stichting Kunstzinnige Vorming in Zaltbommel en de Volks Universiteit te Den Bosch.

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met Welzijn Bommelerwaard en maakt onderdeel uit van Kunstgoed. Kunstgoed is een programma van Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland dat senioren van Rivierenland in staat stelt van kunst en cultuur te genieten.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Ammerzoden
Ammerzoden
Het Bussche Kempke 2
5324AC


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden