• Alles
  • (4)
    Bijeenkomst

Cursus 'Dichter op de koffie'

donderdag 2 april 13:30 t/m 15:30 uur

Voor ouderen met zin om te schrijven...

Hou jij van taal? Ben je nieuwsgierig naar gedichten van vooral Nederlandse schrijvers? Dan is de mini-cursus ‘Dichter op de koffie’ zeker iets voor jou. In een kleine groep lezen en schrijven we korte en rake gedichten. In weinig woorden wordt er veel gezegd. Genoeg om een herinnering te bewaren of een gedachte of een gevoel te delen. In deze groep leer je hoe je dat kunt doen. De cursus wordt begeleid door Gretha Goettsch.

Met als inspiratiebron...

Grote inspiratiebron voor ‘Dichter op de koffie’ is Toyo Shibata (1911 – 2013), een Japanse vrouw, die na haar negentigste begon met dichten toen ze niet meer dansen kon. Ze schreef over haar kijk op het leven. Door te dichten blijft de geest lenig, want schrijven is een gezonde en plezierige bezigheid. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken.

Wanneer?

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. Deze staan gepland op 2, 9, 16 en 23 april 2020 van 13:30 tot 15:30 uur. Aanmelding voor deze cursus kan tot 26 maart 2020. Wees er snel bij, want vol is vol!

Voor wie?

Je hoeft geen schrijftalent te zijn of ervaring te hebben. Door de uitnodigende opdrachten van ‘Dichter op de koffie’ schrijft je pen als vanzelf. De cursus is speciaal samengesteld voor senioren.

Aanmelden

Meld je aan voor 26 maart via: https://bit.ly/2T2jCX6. De kosten van de gehele cursus bedragen € 5,00.

Wie is Gretha?

Gretha Goettsch (1959) werkte vanaf begin jaren ’80 in het onderwijs voor volwassenen. In de praktijk specialiseerde ze zich in levensverhalen en poëzie. Bij Scriptplus in Amsterdam deed Gretha de opleiding docent creatief schrijven. Ze geeft schrijfworkshops en cursussen op plaatsen waar welzijn, kunst en cultuur belangrijk zijn. Meer informatie: www.schrijftotaal.nl

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met Welzijn Bommelerwaard en maakt onderdeel uit van Kunstgoed. Kunstgoed is een programma van Cultuur- en erfgoedpact Rivierenland dat senioren van Rivierenland in staat stelt van kunst en cultuur te genieten.


deel deze activiteit

Locatie

Bibliotheek Kerkdriel
Kerkdriel
Kerkstraat 43a
5331CB


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden