Vervroegd Oud & Nieuw met Youp in de Poorterij een groot succes!

Vervroegd Oud & Nieuw met Youp in de Poorterij een groot succes!

Gisteravond heeft Youp van ’t Hek voor een uitverkochte zaal opgetreden in de Poorterij. De try-out van zijn oudejaarsconference werd goed ontvangen door de bezoekers en ook rondom de voorstelling waren er activiteiten in het teken van Oud & Nieuw. Zo was er vooraf een walking dinner in de foyer en werd er na afloop geproost met bubbels en oliebollen. De voorstelling zelf was als vanouds zoals we dat van Youp gewend zijn: scherp en soms op het randje. Tijdens de toegift wist hij de zaal met gevoelige liedjes te raken

De cabaretier hield de try-out in de Poorterij en was duidelijk op zoek naar goede grappen. Het publiek was hem daarbij goed van dienst en er kwamen zoals we van Youp kennen een aantal goede grappen voorbij, die ongetwijfeld in de Oudjaars conference te horen zullen zijn. En zoals we Youp kennen, werd een opmerking van een dame uit de eerste rij (die haar man uitlegde over wie  Youp de grap maakte) genadeloos afgestraft door voor de volle zaal een gesprek aan te gaan met de dame. En Youp zou wel even zou wachten alvorens door haar heen te praten. Hilariteit van de volle zaal en de dame in kwestie kreeg het dan ook de gehele avond te verduren. Maar ze kon het goed waarderen en kreeg van lachende Youp een aanbieding samen met hem op tour te gaan.

Youp kon het niet laten om even stil te staan bij zijn ziek zijn. Maar ook de zaal bewust te maken van de betrekkelijkheid van het leven. Hij zong daarom als toegift 2 prachtige songs. Meneer Alzheimer en Niemand weet hoe laat het is. Een boodschap voor ons allen alvorens we aan de bubbels en oliebollen gaan. Naar afloop vroeg ik Youp van t’ Hek even een foto te maken voor hij zich mengde bij het gezelschap van onze bekende violiste Emmy Verheij.

Tekst en foto: Martijn Los en Gea Plugers