Grootschalig onderhoud aan de wegen in Zaltbommel

Op 31 juli gaat gemeente Zaltbommel verder met het aanbrengen van slijtlagen op asfalt op verschillende plekken in de gemeente. Zo’n slijtlaag beschermt het verouderde asfalt.

Door de weersomstandigheden is het niet gelukt om alle werkzaamheden voor 14 juli af te ronden, zoals we eerder berichtten.

Het aanbrengen van een slijtlaag is vergelijkbaar met het schilderen van een houten kozijn. Een slijtlaag is een laag kleine steentjes die wordt vastgekleefd aan het asfalt. Daarna wordt het afgestrooid met hele fijne steentjes om geluidsoverlast of een ruw wegdek te voorkomen.

Waar?

Van 31 juli tot en met 4 augustus gaan we aan de slag op de volgende plekken:
• Aalst – Carpreton (tussen de Zeedijk en de Maas Waalweg)
• Brakel – Munniklandse Waalkade
• Bruchem – Parallelweg(fietspad), Peperstraat(voetpad), Kolkweg en Broekseweg
• Gameren – Burgerstraat en Hendrikstraat
• Kerkwijk – Delwijnsestraat 1-7, Kruisstraat
• Zaltbommel – Hogeweg

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 06.30 uur en 18.00 uur en zijn binnen enkele uren klaar. Bij slecht weer, zoals bijvoorbeeld  bij veel regenval, stellen we de werkzaamheden uit.

Weg is afgesloten bij werkzaamheden

Woont u aan een weg waar we een slijtlaag aanbrengen? Dan ontvangt u informatie van de aannemer wanneer de werkzaamheden bij u in de straat plaatsvinden. Om het werk veilig te kunnen doen is het nodig om de weg voor al het verkeer af te sluiten. Woningen zijn dan tijdelijk niet met auto’s bereikbaar. Het is niet toegestaan te parkeren op de rijbaan. Verkeersregelaars geven aanwijzingen.

Wacht tot de afzettingen weg zijn

Om vervuiling van uw voertuig, schoenen en kleding te voorkomen, raden wij aan om niet over de kleeflaag of de strooilaag te lopen of rijden voordat de afzettingen weg zijn. Na het vegen blijven vaak nog wat losse steentjes over. Hierdoor bestaat een kans op slipgevaar en opspattend gesteente. Pas uw snelheid hierop aan.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0418.