Rabobank neemt maatregelen door plofkraken

De Rabobank heeft landelijk in het afgelopen jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden. De zorg voor de veiligheid van omwonenden nemen we uiterst serieus. Daarom nemen we maatregelen. Uitgangspunt daarbij is dat de aanwezigheid en beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijven.

De geldautomaten van Rabobank Bommelerwaard blijven gehandhaafd op de bekende locaties. Vanwege het verhoogde risico en het waarborgen van de veiligheid voor omwonenden wijzigen we wel de beschikbaarheid in de nachtelijke uren van een drietal geldautomaten in Ammerzoden, Hedel en Kerkdriel.

Deze automaten zijn, anders dan losstaande pin boxen, gevestigd in een pand met omliggende woningen en/of bedrijven. Gezien de beperkte pintransacties bij de buiten-geldautomaten in de nachtelijke uren, worden deze buiten-geldautomaten per zaterdag 15 juli ’s nachts tussen 00:00 uur en 06:00 uur afgesloten. Overdag kunt u dus onverminderd gebruik maken van de geldautomaat. De sealbag-automaten in Ammerzoden en Kerkdriel blijven voor het afstorten van contant geld wel 24 uur per dag beschikbaar.

Heeft u tussen 00:00 en  06:00 uur toch contact geld nodig? Dan kunt u in de Bommelerwaard 24 uur per dag en 7 dagen per week gebruik maken van de volgende geldautomaten:

Aalst (E.P. van Ooijenstraat 1)
Brakel (Molenkampsweg 3)
Rossum (Burg. van Randwijckstraat 24)
Zaltbommel (Steenweg 92a)

Arnoud Oldenborger, Directeur Particulieren & Private Banking: “Sinds vorig jaar wordt de Rabobank in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit geeft veel financiële schade en overlast. Daarom nemen we maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen. We realiseren ons ook goed dat de schrik in de benen van omwonenden zit gezien de impact van plofkraken. Hier houden we uiteraard rekening mee. Het aanpassen van de beschikbaarheid in de nachtelijke uren betreft een tijdelijke maatregel. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden voor een structurele oplossing. Als klanten of omwonenden daar ideeën over hebben en met ons hier over willen meepraten, dan horen we dat graag. We blijven in de Bommelerwaard de mogelijkheid aanbieden om over contant geld te beschikken. Onze dienstverlening voorziet hierin op de volgende manieren: groot aanbod van geldautomaten in de directe omgeving, van zowel de Rabobank als collega-banken, geldautomaten in diverse supermarkten, de Rabo Geld Express voor het bezorgen van contant geld thuis en een aantal winkels biedt klanten de mogelijkheid extra te pinnen.”