Sluis Sint Andries op slot voor scheepvaart

Heerewaarden – Het verkeer op de N322 naar en van Heerewaarden hoeft voorlopig geen tijdsverlies meer in te calculeren na de drastische beslissing van Rijkswaterstaat om sluis Sint Andries op slot te gooien voor het scheepvaartverkeer.

Het wegverkeer op de drukke Provinciale weg N322 zal daardoor (voorlopig) geen hinder meer ondervinden van de technische mankementen bij de sluis. Het verkeer. De afgelopen weken ondervonden automobilisten namelijk flinke problemen doordat de slagbomen dienst weigerden. Een aantal chauffeurs speelden daarbij voor eigen rechter door eigenhandig de slagbomen te verwijderen. De kolonne wachtende auto’s reden vervolgens door het rode licht. Met het stilleggen van het scheepvaartverkeer, dient de verkeerschaos op de N322 opgelost te zijn.