Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen gratis compost halen

Zaterdag 25 maart kunt u op de gemeentewerf tussen 8.30 en 12.30 uur gratis compost afhalen. Per voertuig kunt u maximaal 2 compostzakken van 10 kilo meenemen. Wees er op tijd bij, want op is op!

Uw inspanning om groenafval gescheiden aan te leveren wordt op deze manier beloond. Het ingezamelde afval krijgt u nu gratis terug in de vorm van compost.

Goed voor uw tuin
Compost is een uitstekende bodemverbeteraar. Het voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Inzameling in Nederland
Jaarlijks zamelen we in Nederland ruim 1,3 miljoen ton gft-afval in. Dat zijn 50.000 vrachtwagencombinaties vol. Via gemeentewerven tellen we daar nog eens 2 miljoen ton groenafval bij op. Deze grote hoeveelheid groene reststromen levert bijna 600.000 ton gft-compost en zo’n 700.000 ton groencompost op.

Meer informatie of vragen?
U vindt de gemeentewerf aan de Rondgang 25 in Gameren. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Robbert Bogerd, via telefoonnummer 14 0418.