Jeugdgemeenteraad in debat in Zaltbommel

Op dinsdag 14 februari debatteren negen groepen VWO-4 leerlingen van het Cambium College Zaltbommel onder het voorzitterschap van de burgemeester.

Elke groep (fractie) presenteert een voorstel over leefbaarheid en welzijn. De gemeenteraad vindt het belangrijk om jongeren te interesseren voor de lokale politiek en onze democratie. Daarom heeft de raad bepaald dat alle voorstellen een maatschappelijk thema hebben en dus nuttig zijn voor de inwoners van de gemeente.

In deze editie van de Jeugdgemeenteraad is er een onderscheid aangebracht tussen de beste debaters én de leerlingen, die het beste voorstel hebben gemaakt. Na twee stemronden komt de debatwinnaar uit de bus. Daarna maakt een jury het beste voorstel bekend. De winnaars van het beste voorstel krijgen van de gemeenteraad een bedrag van 2.000 euro om hun voorstel uit te voeren.

Jury

De samenstelling van de jury is als volgt: Martin Groeneveld, voorzitter Ondernemersvereniging Zaltbommel; Eugenie Kaspori, ‎directeur Stichting Welzijn Bommelerwaard; Hanneke Koster, rector Cambium College; Gert-Jan van der Maas, beleidsmedewerker gemeente Zaltbommel; Kees Metz, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Live volgen via Webcast

De vergadering van de jongerengemeenteraad begint om 19.00 uur. U kunt de vergadering volgen via de webcast. Vanaf dinsdag 7 februari staan alle voorstellen op het raadsinformatiesysteem van de website van de gemeenteraadzaltbommel.nl.