Gemeente Zaltbommel opnieuw gegroeid

Ook in 2016 groeide het inwoneraantal van Zaltbommel opnieuw.

Op 1 januari 2017 telde deze gemeente 27.734 inwoners, dit zijn 172 inwoners meer dan het jaar er voor.

De afgelopen 9 jaar groeide het inwoneraantal van Zaltbommel steeds. Dit komt voornamelijk doordat er meer mensen in de gemeente komen wonen dan er vertrekken, er kwamen afgelopen jaar 1144 mensen bij.

In Bern en Delwijnen werden in 2016 de meeste kinderen geboren. Hierdoor groeide het inwoneraantal respectievelijk met 9.1 en 5.3 procent. Aalst, Zaltbommel en Zuilichem hadden op 1 januari 2017 minder inwoners dan op 1 januari 2016.

Grootste groeiers

In absolute zin kent Brakel de grootste groei. Er kwamen 43 inwoners bij waarmee het inwoneraantal uitkomt op 3101. In verhouding kent Bern de sterkste groei qua inwoneraantal. Het inwoneraantal groeide met iets meer dan negen procent ten opzichte van een jaar eerder. Het dorp groeide van 33 naar 36 inwoners. Opvallend is dat in de stad Zaltbommel op 1 januari 2017 minder mensen woonden dan het jaar ervoor.

Bevolkingsgroei

Ieder jaar telt de gemeente het aantal inwoners op 1 januari, onderverdeeld naar de dorpen en stad. Ook houden zij het aantal geboorten, vestigingen, sterfgevallen en vertrekken bij. Wilt u meer weten? Kijk dan op de pagina feiten en cijfers van gemeente Zaltbommel. Hier ziet u een overzicht van het huidige aantal inwoners onderverdeeld naar kern en de bevolkingsmutaties van de afgelopen jaren.