Doet u mee met het project Schone Kernen?

In 2017 gaan wij door met de zwerfafvalprojecten Schone Waal en Schone Kernen. Voor deze projecten gaan vrijwilligers van lokale verenigingen en stichtingen maandelijks aan de slag om het zwerfafval langs de Waal of binnen de bebouwde kom op te ruimen.

Helpt u mee?

Woont u in Bern, Nederhemert-Zuid, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Kerkwijk, Poederoijen of De Waluwe? Dan zoeken wij u! U haalt een keer per maand, met uw vereniging of stichting, het zwerfafval op in het door u gekozen gebied. De vergoeding die u hiervoor krijgt is afhankelijk van het aantal inwoners en het aantal vierkante meters openbare weg per dorp of wijk en strekt van € 150 voor het kleinste buurtschap tot € 1.550 voor de grootste wijk in de gemeente. Prikkers, handschoenen en vuilniszakken stellen wij beschikbaar.

Schone Waal

Voor Schone Waal zoeken wij op dit moment geen nieuwe groepen. Alle zeven organisaties gaan door met het onderhouden van de riviertracés.

Schone openbare ruimte

Met de projecten Schone Waal en Schone Kernen willen we een aanvullende bijdrage leveren op een schone openbare ruimte en zo zwerfafval terugdringen. Wethouder Buwalda: “Omdat de vrijwilligers zelf aan de slag gaan, versterken we de betrokkenheid bij de leefomgeving en wordt de openbare ruimte in de kernen en langs de Waal schoner. Wanneer we met elkaar zorgen voor minder zwerfafval, dan wordt onze woonomgeving een stuk aangenamer en zijn mensen ook weer minder geneigd om afval op straat te gooien.”

Meer informatie?

Kijk dan op de pagina Zwerfafvalproject Schone Kernen. De gemeente Zaltbommel werkt hiervoor samen met onder andere het landelijk Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en diverse gemeenten in Rivierenland.