Nieuwe ronde subsidie voor Duurzame Energie

Heeft u een zonneboilers, warmtepomp, biomassaketel of pellet kachel gekocht? Dan kunt u subsidie aanvragen.

Vanaf 2 januari 2017 is namelijk de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) weer open.

In 2017 is een budget van €70 miljoen beschikbaar. De hoogte van het bedrag dat u ontvangt hangt af van het apparaat dat u koopt. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten. Deze lijst vindt u op www.RVO.nl/ISDE. Hier vindt u ook wat de voorwaarden zijn voor particulieren en zakelijke gebruikers en vindt u een aanvraagformulier.

Aanvragen subsidie 2017

U kunt de subsidie aanvragen voor uzelf of voor uw bedrijf. U vraagt de subsidie van 2 januari 2017 tot en met 31 december 2017 aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Particulieren mogen tot 6 maanden na installatie van het apparaat subsidie aanvragen. Zakelijke aanvragers moeten eerst subsidie aanvragen, waarna ze de aankoopverplichting mogen aangaan.

Energie besparen en CO2 uitstoot verminderen

Met de regeling stimuleert de overheid dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo besparen we energie en verminderen we de CO2-uitstoot. RVO voert de ISDE regeling uit. Voor verdere details en contactgegevens kijkt u op www.rvo.nl.