Burgemeester van Maasdriel sluit drugspand en schuur in Kerkdriel

Burgemeester van Kooten heeft op donderdag 22 december een pand met bijbehorende schuur aan de Leijensteinstraat in Kerkdriel gesloten vanwege de vondst van hennep. De woning is voor 3 maanden gesloten en de bijbehorende schuur is voor de duur van één jaar gesloten.

Op 21 september trof de politie meerdere kilo’s hennep in het pand aan. In de schuur werden een growshop, een hennepdrogerij en meerdere kilo’s hennep aangetroffen. Gezien de ernst van voorgenoemde feiten heeft burgemeester Van Kooten gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om het pand te sluiten. Dit deed hij op basis van de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet. Zowel de woning als de schuur zijn voorzien van zegels om te voorkomen dat ze betreden worden.