Azc in Zaltbommel officieel van de baan

Staatssecretaris Dijkhoff liet dit aan de gemeente weten. Het college van burgemeester en wethouders besloot daarom op 22 november om officieel het onderzoek naar vestigingsmogelijkheden voor een klein azc in Zaltbommel af te sluiten.

Verloop traject in Zaltbommel

In april vroeg het COA naar de mogelijkheden voor een mogelijk kleinschalig azc in onze gemeente. Op 11 juli besloot de gemeenteraad tijdens een extra carrouselvergadering mee te werken aan een onderzoek naar de vestigingsmogelijkheden voor een kleinschalig azc. De gemeenteraad gaf daarbij wel aan meer duidelijkheid te willen over de noodzaak voor de vestiging van een azc in Zaltbommel. Die is er nu. Het blijkt dat een onderzoek naar een locatie voor een azc in Zaltbommel niet meer nodig is.