Direct informatie bij een noodsituatie

Op maandag 5 december rond 12.00 uur stuurt NL-Alert een controlebericht uit. NL-Alert is het alarmmiddel voor op uw mobiele telefoon.

Met het controlebericht informeert de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen.

Waarom NL-Alert?

NL-Alert is het alarmmiddel voor op uw mobiele telefoon. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon op zak. Hierdoor bereikt NL-Alert meer mensen tijdens een noodsituatie.

Hoe werkt NL-Alert?

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert ook als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Alleen in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet verstuurt NL-Alert het bericht.

Hoe weet ik of mijn mobiel NL-Alert kan ontvangen?

Op 5 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Als u het controlebericht ontvangt, heeft u uw mobiel juist ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, stelt u NL-Alert zelf in. Ga daaarvoor naar de NL-Alert Instelhulp