School uit Alem ontbijt in het gemeentehuis

Het was een gezellige boel vrijdagochtend op het gemeentehuis. Alle leerlingen van de Sint Odradaschool uit Alem kwamen ontbijten met burgemeester van Kooten en wethouder Sørensen.

Het Burgemeestersontbijt is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14e jaar een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Aan het nationale schoolontbijt deden 520.000 kinderen en 245 burgemeesters mee. Samen onderstrepen zij het belang van een gezond ontbijt. De kinderen namen de ontbijtspullen mee, de burgemeester en wethouder betaalden de kinderen op hun beurt voor het ontbijt door het schenken van een donatie aan Jantje Beton. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken.