Met de boot naar Slot Loevestein

Dagtochten naar Slot Loevestein

Deze zomer zijn er verschillende boten die aanmeren op Slot Loevestein. Op 11 augustus is dat Partycruises Bommelervaart, op 12 augustus meert Rondvaart Wiljo aan en op 24 augustus zal Spido met een boot naar Slot Loevestein varen. Lijkt het je ook leuk om te varen en een bezoek aan Slot Loevestein te brengen? Dan zijn deze dagtochten misschien wel iets voor jou!

De leukste weg is over het water

Kom naar Slot Loevestein over het water. Dit kan met de veerdienst Riveer of het voetveer vanaf Woudrichem. Via www.slotloevestein.nl kunnen voordelige combi-tickets worden besteld inclusief toegang tot het kasteel en vervoer over het water!

Dienstregeling Riveer

In augustus vaart Riveer iedere dag tussen Woudrichem en Gorinchem. Ook tussen Woudrichem, Slot Loevestein en Fort Vuren varen ze iedere dag. Vaar je vanuit Gorinchem? Dan moet je altijd overstappen in Woudrichem. Kijk voor de vaste dienstregeling op www.riveer.nl.

 Voetveer Woudrichem

Het voetveer Woudrichem vaart deze zomer doorlopend op maandag van 12.30 tot 17.30 uur en van dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.30 uur.

Zwemmen in de rivier 

Met dit zomerse weer is er natuurlijk niets lekkerder dan zwemmen in verkoelend water. Let echter wel op waar je gaat zwemmen. Doe dit alleen in aangewezen zwemwater. In de rivieren de Waal en de Maas kan het zwemmen gevaarlijk zijn. De schepen zorgen daar voor een sterke stroming.

Struintochten

Ook deze zomer kun je lekker struinen door de natuur van het Munnikenland. De gids van Staatsbosbeheer laat je door de bosjes sluipen en vertelt allerlei weetjes over de natuur. Je beleeft de natuur toch even net wat anders als je van het pad afgaat!

Er staan nog verschillende tochten op het programma. Op vrijdag 19 augustus, woensdag 24 augustus, zaterdagavond 27 augustus en vrijdag 2 september. Kosten voor deelname aan deze tocht zijn € 3,- voor kinderen en € 5,- voor volwassenen. Voor meer informatie kun je op http://www.staatsbosbeheer.nlkijken.

Openingstijden en toegangsprijzen

In augustus is Slot Loevestein iedere dag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.
Volwassenen: € 12,50
Kinderen 4–18 jaar: € 8,50 Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis MK: gratis