Inbrekers gaan niet op vakantie

Het is weer zomer! Veel mensen gaan in deze periode op vakantie of een dagje uit. Inbrekers slaan dan toe, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

Om het risico op een inbraak te beperken, volgt u dan deze tips:

  • Op vakantie? Licht de buren in
    Vertel vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en deze een bewoonde indruk geven. Bijvoorbeeld door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.
  • Bel 112 bij verdachte situaties
    Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112 moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.
  • Voor de thuisblijvers; let op insluipers
    Ramen en deuren staan vaker open met mooi weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of een rondje met uw hond wandelen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Meer informatie
Wilt u meer over de campagne ‘Inbrekers gaan niet met vakantie’ weten? Kijk dan op de website www.politiekeurmerk.nl/zomercampagne.
Voor informatie over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en meer preventietips om veilig te wonen zie www.politiekeurmerk.nl.