Een avond met Sil van Doornmalen over het boek Rivierenland 45-45

Dinsdag 10 mei 2016 ‘76 jaar na dato’

Op 10 mei 2016 organiseert The Read Shop Hedel in Gelre’s End te Hedel een avond met Sil van Doornmalen, de samensteller en schrijver van Rivierenland 40-45

Het boek Rivierenland 40-45 laat aan de hand van bijzondere foto’s zien hoe bezetting veranderde in onderdrukking in het door oorlogsgeweld getroffen rivierengebied. De Duitsers brachten soldaten en politie onder in de kleine steden Tiel, Culemborg en Zaltbommel, ook manifesteerde de NSB zich er nadrukkelijk. De met zachte hand begonnen bezetting werd steeds bruter.

Historicus Sil van Doornmalen maakte een selectie van foto’s uit de rijke collecties van het Regionaal Archief Rivierenland, maar ook uit particuliere collecties en erfgoedinstellingen in binnen- en buitenland. De foto’s in Rivierenland 40-45 laten vijf bewogen jaren zien. Alle foto’s zijn uitgebreid voorzien van toelichtende teksten.

De avond wordt gehouden in Gelre’s End, Molendijk 1 te Hedel
De zaal is open vanaf 19.30 uur voor koffie en thee en de lezing start om 20.00 uur.
Wilt u aanwezig zijn bij deze avond?
U kunt reserveren bij The Read Shop Hedel, telefonisch opgeven via 073-5993340 of via e-mail [email protected]
Toegang is gratis.