Poldermolen Waardenburg geopend tijdens Nationale Molendag

Op zaterdag 14 mei opent Staatsbosbeheer de deuren van Poldermolen Waardenburg. De twee molenaars geven uitleg over de werking en de geschiedenis van de molen, die dateert uit 1867. Op zondag 15 mei is de molen gesloten.

Als je eens een molen wilt bezoeken en van binnen wilt bekijken, dan is Nationale Molendag een prima gelegenheid. Ieder jaar zijn in het tweede weekend van mei honderden wind- en watermolens geopend voor het publiek.

Voor kinderen is er een leuke kleurwedstrijd. Op de molen kun je een kleurplaat afhalen die je thuis kunt inkleuren en daarna op kunt sturen. De winnaar maakt kans op een spannende excursie in de Waardenburgse eendenkooi voor max. 25 personen!

Informatie
De Poldermolen Waardenburg is geopend op zaterdag 14 mei van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Veerstraat 22 in Waardenburg. De toegang tot de molen is gratis.

De Poldermolen Waardenburg is ook buiten de Nationale Molendag regelmatig geopend. De molen heeft geen vaste openingstijden, maar als de molenaar aan het werk is (vaak op zaterdag), kunt je gerust eens binnenkijken. Ook is de molen op aanvraag te bezichtigen.

Voor meer informatie over de Poldermolen Waardenburg, kunt u contact opnemen met Saskia Linssen van Staatsbosbeheer: [email protected]