Nieuw stuk N322 bij Zaltbommel weken later open dan gepland

GAMEREN – Het nieuwe weggedeelte van de N322 tussen Gameren en Zaltbommel gaat volgende week nog niet open. De openstelling laat nog zo’n zes weken op zich wachten, zegt de provincie.

Door de regen van de afgelopen weken is een deel van de fundering nog te zwak om er te kunnen asfalteren. Aannemer Strabag neemt zo’n vier weken de tijd om de fundering te laten ‘uitharden’.

Daarna gaat het asfalt erop en heeft de aannemer nog twee weken nodig voor de laatste werkzaamheden. Het gaat om het aanbrengen van de definitieve deklaag, het inrichten van de bermen en het aanbrengen van belijning en verkeersborden.

Drukke weg naar A2

De N322 wordt aangepakt omdat de weg naar de A2 tijdens de spits erg druk is. Behalve een nieuw weggedeelte tussen de Van Heemstraweg en de Steenweg gaat het onder meer om verbreding van de N322 vlak bij de A2, de reconstructie van kruispunten en de bouw van een fietstunnel. De verwachting is dat het totale project in het najaar is afgerond.

De Provincie heeft een filmpje gemaakt over de werkaamheden.