Paard van Brakelse Stal Van Baalen ernstig mishandeld

Een fokmerrie van dressuurstal Van Baalen is zo ernstig mishandeld dat ze de merrie uit haar lijden hebben moeten verlossen. Het paard stond bij iemand anders in de buurt van Hedel gestalt zo liet een woordvoerster van de stal weten.  

Coby van Baalen reageerde zelf op haar Facebookpagina “Natuurlijk heb ik alle verhalen gehoord over mishandelingen die plaats vinden in heel Nederland bij dragende merries. Dat menselijke handen zoiets aan kunnen richten daar kan ik met mijn hoofd niet bij. De merrie was vanaf haar vulva tot aan haar uier totaal opengereten. Ze was dusdanig beschadigd dat we haar meteen uit haar lijden hebben moeten verlossen. Zij heeft haar veulen hierbij verloren.

” De woordvoerster van Stal van Baalen kon nog niets zeggen over hoe groot de schade is. Er is intussen aangifte gedaan bij de politie die de zaak in onderzoek heeft. Diezelfde woordvoerster kon niet zeggen of de mishandeling verband gebracht kan worden met andere mishandelingen in Nederland. Maar gezien de verwondingen is dit wel aannemelijk.

Op de website van Stal van Baalen zijn foto’s van de toegetakelde merrie te zien. Let op, het zijn schokkende beelden! Onderstaande petitie is door Dhr Henk ten Napel gestart om haast te maken met de prioriteit van deze laffe paardenmishandelingen. Wij hopen dat u deze petitie wil tekenen, zie link: https://petities.nl/petitions/opsporing-beulen-ernstige-mishandeling-paarden?locale=nl.

 

Natuurlijk kan ook de politie tips gebruiken bel daarvoor naar 0900-8844 pf anoniem 0800-7000 De foto is van Stal van Ballen.