Onthulling borden What’s App buurtpreventie wijk De Bulk Kerkdriel

Woensdag 20 januari hebben de beheerders van de What’s App Buurtpreventiegroep van de wijk De Bulk in Kerkdriel samen met burgemeester Van Kooten het eerste bord van buurtpreventie onthuld. In totaal zijn er vier borden geplaatst door de gemeente, bij elke toegangsweg één.

In oktober 2015 hebben enkele buurtbewoners in de wijk De Bulk het initiatief genomen om een What’s App Buurtpreventiegroep op te zetten. Dit initiatief is een groot succes gebleken aangezien al meer dan 100 buurtbewoners zich hebben aangemeld bij de Buurtpreventiegroep. Doel van de Buurtpreventiegroep is om elkaar als buurtbewoners te informeren wanneer er iets verdachts wordt gezien. De beheerders van de Buurtpreventiegroep merken dat de alertheid in de buurt de laatste maanden is gestegen, maar ook dat het gevoel van saamhorigheid in de wijk toeneemt.

Ook burgemeester Van Kooten is enthousiast over het initiatief van de buurtbewoners ‘Een uitstekend voorbeeld van hoe inwoners ook zelf kunnen bijdragen aan de veiligheid van de eigen buurt’ aldus Van Kooten. Nieuwe initiatieven op dit vlak worden door de gemeente van harte ondersteund.

buurtpreventie de bulk