Marian Blaauwhof neemt afscheid als wethouder van Maasdriel

De Maasdrielse wethouder van volksgezondheid, sociaal domein, onderwijs, sport, kunst en cultuur Marian Blaauwhof-Theunissen stopt per 28 januari 2016. Dat maakte zij bekend na afloop van de raadsvergadering op 17 december. “De basis voor de transformatie is gelegd. Maasdriel is klaar voor de volgende stap naar de participatiesamenleving. Ik word binnenkort 67 jaar. Het lijkt me een goede keuze om bij het ingaan van deze nieuwe fase het stokje over te dragen.”

Marian Blaauwhof werd in mei 2014 wethouder voor de gemeente Maasdriel. Daarvoor was zij 20 jaar raadslid voor het CDA. In april 2015 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Nieuwe fase

Blaauwhof: “Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de implementatie van het sociaal domein. Er was continu beweging in de organisatie. Er werd gewerkt aan herpositionering en training van medewerkers en er zijn nieuwe krachten aangetrokken. Twee zeer enthousiaste gebiedsteams met veel expertise gingen van start. De basis voor de vormgeving van de gewenste transformatie is nu gelegd. Maasdriel is hiermee klaar voor de volgende fase, om als gemeente samen met inwoners en andere betrokken partijen, de burgerparticipatie inhoud en vorm te geven. Voor mij een goed moment om afscheid te nemen en tijd te krijgen voor zaken waar ik tot nu toe niet aan toe kwam.”

Bescheiden

Burgemeester Van Kooten: “Het is jammer dat Marian ons college gaat verlaten. Als stabiele factor nam ze haar plaats op een kundige maar ook bescheiden manier in. Ze is erg betrokken bij de mensen en organisaties waar ze, gelet op haar brede portefeuille mee te maken heeft. Een wijze en verstandige vrouw. Ik zal haar missen.

Opvolging

De CDA fractie maakte in een persbericht bekend dat Anita Sorensen ter opvolging van Marian Blaauwhof wordt voorgedragen. Anita is bijna 10 jaar lid van de gemeenteraad in Culemborg, waarvan de laatste 6 jaar als fractievoorzitter. Zij zal op 28 januari 2016 ter benoeming aan de gemeenteraad worden voorgedragen.