De Zaltbommel Dutchrunners breidt haar loopactiviteiten uit met loopgroep Fun2Run

Per 7 januari 2016 gaat de ZDR looptrainingen aanbieden aan mannen en vrouwen die het niveau hebben om 5 km te kunnen hardlopen. Hiermee wordt een vervolg gegeven aan vele verzoeken van lopers oa uit de loopgroep van Running coaching Bommelerwaard, die de beginnende hardlopers binnen 10 weken traint naar het niveau om 5 km te kunnen hardlopen. Het is de bedoeling dat ZDR Fun2Run deze lopers zodanig professioneel begeleidt in hun hardloopontwikkeling, dat de lopers met plezier en zo veel mogelijk blessurevrij kunnen hardlopen op een voor hun afgestemd niveau. De training wordt gegeven door de 3 gediplomeerde KNAU (atletiekunie) trainers van de ZDR; Karen de Bondt, John van Rooij en Michel Schoon.

In 1e instantie worden de ZDR Fun2Run trainingen verzorgd op de donderdagavond. Er zijn voor deze eerste sessie slechts 15 plaatsen beschikbaar, zodat persoonlijke aandacht en begeleiding gewaarborgd blijft. Bij voldoende animo zal dan ook gekeken worden of er trainingssessies op de woensdagochtend en op de zaterdagochtend toegevoegd gaan worden. De plannen liggen er al voor op de plank.

Onder de naam ZDR Fun2Run gaat per 7 januari deze nieuwe loopgroep van start.

Waar: Startlocatie De Markt – Zaltbommel
Wanneer: vanaf 7 januari 2016 donderdagavond van 20h tot 21.15h
*Optie 2. Woensdagochtend van 08.45h -10.00h
*Optie 3. Zaterdagochtend van 09.00h – 10.15h
Kosten: € 100 voor 15 lessen (maximaal 15 deelnemers per groep) mensen kunnen zich aanmelden via: http://zaltbommeldutchrunners.nl/zdr-fun2run/

Wie zijn de Zaltbommel DutchRunners

De hardloopgroep Zaltbommel DutchRunners is opgericht om zodoende de Singelcross te kunnen organiseren en bestaat nu bijna 5 jaar en heeft een flinke groei doorgemaakt waardoor er al na 3 jaar een ledenstop moest worden ingevoerd. De ZDR heeft ruim 60 leden en elk jaar staan er gemiddeld tussen de 5 en 10 mensen op de wachtlijst om lid te mogen worden.  Wat maakt het lidmaatschap bij de ZDR dan zo uniek:  Er wordt op elke dinsdagavond van 19.30h tot 21h een looptraining verzorgd door 3 gediplomeerde KNAU looptrainers die weten waar ze het over hebben. Zo bestaat elke training uit een stukje inlopen, een warming up, loopscholing met looptechniek, interval / kerntraining en cooling down. Omdat er in Zaltbommel geen atletiekbaan faciliteiten zijn traint de ZDR op wisselende locaties in en rondom Zaltbommel. Hier wordt goed gekeken naar de veiligheid van de lopers en de trainingsmogelijkheden. Juist deze afwisseling maakt het voor velen ook uitdagend om deel te nemen. De voorwaarde om lid te worden bij de ZDR is dat men 30 minuten onafgebroken kan hardlopen. Zodoende is er een basisconditie die bij elke loper aanwezig is en die verder ontwikkeld kan worden. Zo zijn er diverse marathonlopers aangesloten maar ook mensen die zich juist ontwikkelen op de kortere afstanden.
Gemiddeld zijn er tussen de 25 en 30 lopers aanwezig op elke ZDR training.

Voor meer info

Pieter Elias 06-15080231
[email protected]